Projekt Mar

 

Naša zgodba je preprosta: skupaj ustvarjamo, ozaveščamo. Vsak doda neko znanje, svojo osebno noto, kvaliteto. In s tem nastane nekaj čudovitega. Naš namen je povezovati ljudi, ki nam je mar drug za drugega.

Stisk je preveč in NE SMEJO OSTATI NEVIDNE! Že ko pokažemo, da nam je mar, pomagamo.

 

V projektu MAR te pričakujejo čudoviti dogodki, celostna skrb za dušo in telo, ročno narejeni in unikatni izdelki, izdelki iz recikliranih materialov, naravnih sestavin, ... Vsi naši izdelki in storitve so trajnostne, kakovostne, družbeno in okolju prijazne. Z njimi pomagamo družinam in posameznikom v stiski.

Vso naše delo vodi do istega cilja - PODOPRA IN POMOČ socialno šibkejšim in ranljivim skupinam. Izbira storitve ali nakup izdelka pomeni, da ti je MAR. Zate in za druge. 

Z donacijo, nakupom ali izbiro storitve postanete član MAR kluba. Klub je popolnoma neprofiten in članstvo je brezplačno. Namenjen je povezovanju in medsebojni pomoči. Mi pa v klubu nudimo naše storitve brezplačno za vas in s tem pripomoremo k vašemu boljšemu počutju in dvigu kvalitete življenja. Ker nam je mar za vas. 

 

AKTUALNO:

 

DONACIJE

Trenutno poteka akcija zbiranja donacij za 3 družine. Za vsako donacijo v zahvalo PODARIMO ZAŠČITNO MASKO  za domačo uporabo. Maske so bombažne, pralne na 60°C, 2-slojne in namenjene domači uporabi. 

Donirate seveda kolikor želite. Če ne veste kakšen znesek donirati, se prejete donacije trenutno gibljejo med 5€ in 10€. Hvaležni bomo za vašo podporo, ter vam podali povratno informacijo kako je z družinami in kaj konkretno je doprinesla vaša donacija.

Potek donacij je preprost:

Donacija se lahko izvrši na sledeče podatke:

Inštitut Indriya

Zagrebška cesta 29

2000 Maribor

TRR:  SI56 6100 0002 2949 286 

Namen: Donacija

Potem se nam oglasite preko  OBRAZCA

 in nam pustite svoj naslov kamor vam lahko pošljemo darilo za vašo donacijo. 

Takoj po prejeti donaciji k vam pošljemo darilo: zaščitno masko. Izberete lahko tudi barvo oziroma vzorec maske, da nam v opombah pripišete zaporedno številko blaga.

 

Veseli bomo tudi, če nam pripišete za koga želite nameniti donacijo. Zgodbe družin najdete v nadaljevanju.

 

ZGODBE DRUŽIN, KI JIM BOSTE POMAGALI Z DONACIJO:

 

Zgodba najstnice, ki nas ni pustila ravnodušne. Živi sama z mamo, ki je ponovno brez službe. Oče z njo ne želi imeti opravka, češ, da je nikoli ni želel. Ustvaril si je novo družino. Že med šolskim letom smo jih večkrat priskočili na pomoč z donacijami za hrano in oblačili ter čevlji, ki ste jih donirali. Znašli sta se v hudi stiski, ko v hladilniku ostane kakšno jajce in liter mleka. Juha iz vrečke je za več kosil. Najbolj nas je ganilo sporočilo deklice, ko je zapisala. "...vidim kako mami trpi. Zato v sedaj hodim prej v posteljo in rečem, da nisem lačna, da mami ne rabi skrbeti kje bo vzela za večerjo. Čeprav se še par ur valjam po postelji in ne morem zaspati."

Pomagati želimo 4 članski družini kjer oče sporoča:

"Ko so se otroci začeli šolati doma nam je odpovedal računalnik, kupil sem računalnik. Nato sem ostal brez službe. Tudi žena nima dela. Prišli smo na kant. Nisem si predstavljal, da bi se nam lahko kdaj zgodila taka stiska. Vedno sem pošteno delal in se trudil. Zdaj sem ostal brez službe. Tudi, če nismo imeli veliko, sem vedno poskrbel, da so otroci bili preskrbljeni. Zdaj že oni pazijo stisko, ne morem več skrivati. Na koncu sem z močmi."

 

Zgoda mlade punce, ki z mlajšo sestro skrbi za invalidno mamo:

"Nisva imeli lepega otroštva. Oče je bil nasilen. Dogajalo se je marsikaj, ne morem govoriti o tem. Ne želim se spominjati. Ko je mama zbrala moč smo se odselile. Potem je zbolela, ostala je brez službe. Sama se študentka, sestra je še v srednji šoli. Delam, če le dobim delo in priskrbim nekaj denarja. Težko je dobiti delo, če izgledaš "drugače" - revno. Ljudje so polni predsodkov. Sedaj je še težje. Sama imam oblačila, dovolj dobra so. Sestra bi potrebovala hlače, ona res nima. Ne vem kako bom s položnicami, kar vrstijo se."

 

Stiska se zgodi. Lahko bi to bil kdorkoli od nas. HVALA, KER VAM JE MAR! 

(V zgodbah zaradi varovanja družin, ne želimo razkriti vseh podrobnosti in ne smemo razkriti identitete. Slike so simbolične.)

 

BREZPLAČNA PSIHOLOŠKA POMOČ IN PODPORA

Ste se znašli v stiski, vas mučijo strahovi, tesnoba? Se krhajo odnosi? Na voljo smo vam z BREZPLČNIM svetovanjem online ali preko telefona.

Pišite nam in vas kontaktiramo.

POTREBUJEM PODPORO

 

 

PROJEKT MAR:

Poznaš koga, ki potrebuje nasvet, materialno pomoč ali se želiš pridružiti v projektu?

PIŠI ali POKLIČI NAS

MAR MI JE

 

Z donacijo, nakupom ali izbiro storitve postanete član MAR kluba. Klub je popolnoma neprofiten in članstvo je brezplačno. Namenjen je povezovanju in medsebojni pomoči. Mi pa v klubu nudimo naše storitve brezplačno, ki pripomorejo k vašemu boljšemu počutju in dvigu kvalitete življenja. Ker nam je mar za vas. 

• Naše storitve so strokovne in individualno prilagojene na posameznika. Z njimi želimo dvigniti kvaliteto življenja in doseči izboljšanje počutja. 

• Naši izdelki so izredno domiselni, lični, uporabni in zanimivi. 

MAR IZDELKI  

Z izbiro storitev ali nakupom izdelka, neposredno podpreš izdelovalca oziroma posameznika ali družino, ki potrebuje pomoč in je vključena v projekt. Izdelovalci so osebe s čudovitimi srci, ki doživljajo življenjske stiske, so potisnjeni na rob družbe zaradi svojih omejitev, starostniki ali manjši obrtniki, ki verjamejo v sanje. 

Izdelki so ročno delo, slovenskega izvora in izdelava je trajnostno naravnana.

 

Pridruži se nam. Umakni se od pohlepa, ignorance in namesto, da nekomu porineš komolec mu ponudi dlan. Ker ti je MAR. 

Z nami sodelujejo, nas podpirajo, nam zaupajo
Kontaktiraj nas

Imaš vprašanje?

myindriya

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani!Politika zasebnosti